Diensten

Onze dienstverlening

Bijsterbosch Administratie & Belastingadvies is een veelzijdig administratiekantoor. Wij zijn u van dienst op het gebied van financiële administratie, salarisadministratie en advisering.

Salarisadministratie

Uw personeel is wellicht wel één van de belangrijkste voorwaarden voor het succes van uw onderneming. Het is dan ook van groot belang dat uw salarisadministratie nauwkeurig gevoerd wordt en dat de verwerking van de salarissen vlekkeloos verloopt. U bent bij ons aan het juiste adres voor een optimale en tijdige verwerking van de salarissen.

Meer dan verwerking

Wij houden ons echter niet enkel bezig met de verwerking van uw gegevens, maar wij bieden meer. Wij zijn op de hoogte van relevante wetswijzigingen en informeren u daar actief over. Daarnaast volgen en verwerken wij wijzigingen op grond van de CAO’s en desgewenst verzorgen wij ook de aanlevering van gegevens aan overige instanties zoals de verzekeraar van pensioen en verzuim.

Ook informeren wij u met genoegen over óf ondersteunen wij u graag bij proformaberekeningen, kostprijsberekeningen, (het opstellen van) arbeidsovereenkomsten, advies inzake uw personeelsbestand, advies inzake (het afsluiten van) verzekeringen, onderhouden van contact met én het doorvoeren van mutaties bij verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen en de belastingdienst.

Financiële administratie

De financiële administratie is een essentieel onderdeel van uw bedrijfsvoering. Het is belangrijk dat uw administratie is gericht op uw informatiebehoefte, zodat het u het inzicht verschaft dat nodig is om uw bedrijf te optimaliseren. Daarnaast moet de administratie uiteraard ook zijn afgestemd op jaarrekeningvoorschriften en op de fiscale wet- en regelgeving.

Uitbesteding

U kunt ervoor kiezen uw administratie volledig aan ons uit te besteden of slechts voor een deel daarvan. In samenspraak met u zal worden bekeken welke wijze van werken u het meeste gemak of voordeel biedt.

Administratieve taken

Wij verzorgen onder andere:

  • Het verwerken van inkomende en uitgaande facturen;
  • Het verwerken van uw bank- en kasgegevens;
  • Het opstellen en indienen van aangiften omzetbelasting;
  • Het opstellen van maand- of kwartaalcijfers;
  • Facturatie;
  • Het opstellen van jaarstukken;
  • Overige administratieve ondersteuning.

Op locatie

Indien gewenst kunnen wij uw administratie ook bij u op kantoor verzorgen.

Advisering

Wij zorgen voor een deskundige begeleiding van het midden- en kleinbedrijf (MKB). U kunt bij, naast het samenstellen van de jaarrekening, voor nog veel meer terecht. Wij helpen u namelijk ook graag bij zaken zoals periodieke financiële rapportages, het opstellen van een ondernemersplan, het opstellen van een investeringsbegroting, het aanvragen van subsidies of het begeleiden van het hele traject van een financieringsaanvraag tot en met het afrondingsgesprek met de geldverstrekker.

Deskundige begeleiding

Door de ruime ervaring met diverse ondernemerszaken kunnen we u op uiteenlopende vlakken van dienst zijn. De meeste voorkomende disciplines zoals boekhouding, salarisadministratie en fiscaal advies hebben we zelf in huis. Door onze jarenlange ervaring in de omgeving van Genemuiden, kunnen wij voor andere specialismen – zoals incidenteel juridisch advies of notariële werkzaamheden – aanspraak maken op ons vertrouwde netwerk of u begeleiden in het leggen van de juiste en betrouwbare contacten.

Belastingen

Als ondernemer of bestuurder heeft u te maken met een oerwoud van fiscale regelgeving. U wilt niet teveel belasting betalen, u wilt geen tijd verliezen aan ingewikkelde formulieren en aangiften, en u wilt geen problemen met de belastingdienst. Wij treden hierin voor u op, uiteraard binnen de grenzen van wet- en regelgeving.

Fiscale dienstverlening

U kunt bij ons terecht voor alle belastingvragen en aangiften zoals de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, dividendbelasting en schenk- en erfbelasting.